577909382342_633800611434

Müşterilerinize hak ettikleri alışveriş deneyimini sunun. Sosyal medyada, arama motorlarında, web sitelerinde, mobil cihazlarda ve kendi e-Ticaret sitenizde satış yapın. Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerle aynı sayfada kalmak için birden çok dili birbirine bağlayın.

B2B Nedir?

e-Ticaret İçin B2B

Müşteri Beklentilerini Karşılamak için bir adım atın

  • Çok Kanallı Ticaret
  • İçerik ve Para Birimi Yerelleştirmesi
  • Mobil Öncelikli Ticaret
  • Bulut Tabanlı Teknoloji
  • İşinizi durdurmadan hemen satışlara başlayın
B2B 22-102383972-11

B2B e-Ticaret için Dijital Satışın Şimdi Tam Zamanı

Dijital ürünlerinizi satabileceğiniz tonlarca mevcut pazaryerleri var. Ama genelde komisyon alıyorlar. Bu tür bir üçüncü taraf pazaryeri, e-ticarete yeni başlayanlar için doğru seçim olabilir. Ancak büyüdükçe kendi web sitenize konsantre olabilir ve sadık müşterilerinizi yanınıza alabilirsiniz. Web sitenizde dijital ürünler satmak, başka bir platform kullanmaktan yaklaşık %30 daha kârlıdır. Peki kârı maksimize etmek için satış kanallarını karıştırmaya ne dersiniz? Bu da bir seçenek. Mesele şu ki, her şeye sahip olmalısınız – ürününüz, kullandığınız satış kanalları ve kârınız, hepsi kontrolünüz altında.

Tek Programda Pazarlama ve Satış

Tek bir kontrol panelinde siparişleri işleyin, promosyonlar yürütün, müşterilerle ilişkiler kurun. Ultegra, ekibinizin personel hesaplarına sahip olması ve tek programda çalışmasına olanak tanır.

Ultegra B2B_1212u13y_11231

B2B Nedir? B2B İş Modeli Nasıl Uygulanır?

E-ticaret sektörüne girmeyi düşünüyorsanız birçok terimi iyi bilmeniz gerekmektedir. Sektör ile ilgili araştırma yapan biriyseniz karşınıza B2B kavramı çok fazla çıkmıştır. Burada e-ticaret ile ilgili olarak yeterli bilgi ve birikime sahip olmayan girişimciler için B2B nedir?

B2B, İngilizcesi “Business to Business” ın baş harflerini ifade ediyor. B2B nedir diye özetlediğimizde, kısaca bir firmadan diğer bir firmaya yapılan e-ticaret iş modelidir diyebiliriz. Nitekim B2B, ülkemiz işletmelerinin yakından tanıdığı bir ticaret modelidir. Firmalar,  tedarikçileri, bayileri ve müşterileri ile B2B yazılım çözümleri üzerinden iş süreçlerini anlık ve etkin şekilde yönetebilmektedir.
Burada firmalar, eko-sistemlerinde yer alan tüm diğer işletmeler ile web sitesi üzerinden ticaretlerini yapmaktadır. Bir de global çapta firmaların katıldığı, binlerce veya milyonlarca ürün çeşidinin bir arada olarak, alınıp-satıldığı B2B Portalları vardır.
Buralarda, yerel veya global çapta satıcı firmalar ile alıcı firmalar, web sitesi üzerinden B2B e-ticaret platformu üzerinde buluşmaktadırlar. Bu platformlar, satılmak istenen ürünlerin veya hizmetlerin online olarak sergilendiği yerlerdir.
Buradan, ürünler ve hizmetlerle ilgili fiyat sunma, teklif alıp-verme gibi işlemler gerçekleşmektedir. Alıcılar da, satıcılar da teklif edilen ürünleri ve fiyatlarını karşılıklı değerlendirme fırsatı yakalamaktadırlar.

B2B’nin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 Bilindiği üzere online bir erişim sağlayan B2B, firmaların 7/24 online ortamda birbirlerine ulaşılabilir olmalarına imkan sağlamaktadır. Firmalar, mesai saati bitimi veya tatil gibi tüm süreçlerden etkilenmeden, günün her saatinde ticaretlerine devam etmektedirler. Bir diğer konuda, internet sayesinden, dünyanın herhangi bir noktasındaki firmaya ulaşılabilirlik ve dijital ortamda alış-veriş yapılması artık çok kolay olmaktadır. Tüm firmalar, online ortamda, büyük bir pazar yeri mantığı ile ürün ve hizmetlerini sergilemeyi sürdürmektedirler. Tabi bu arada, online ortamdaki multimedya imkanları da, B2B ticaretin olmazsa olmazları arasına girerek, önünü açmaya devam etmektedir. İşletmelerin ürün ve hizmetlerine yönelik, tanıtım videolarını, broşürlerini, fotoğraflarını, online ortama yüklemesi ve karşı taraftaki firmanın da bunları inceleyerek, karar verme süreçleri gerçekleşmektedir. B2B , işletmelerin hayatına giren e-ticaret sürecinin, gelecekte de etkisini arttırarak sürdürecektir. B2B yapan işletmelerin satışlarında ve dolayısıyla karlarında artışlar daima olacaktır. Firmalar, iç ve dış pazarlara ulaşılabilirlikleri sayesinde, hem pazarını çeşitlendirecek, hem de pazar paylarını artıracaktır. Talepler açısından zaman sınırının ortadan kalkmasıyla da, büyük bir avantaj sağlayacaklardır. Global pazarlarda yer almak da firmalara, yeni deneyimleri edinmelerine fırsatlar sunacaktır. 

Ticaretin İnteraktif Mecrası B2B’de Yerinizi Alın!

Özetle, müşterisi bireyler değil; kurumlar olan, diğer bir değişle “kurumdan kuruma” satış yapan şirketlerin yeni pazarlara açılıp yeni müşteriler edinebilecekleri B2B e-Ticaret sistemi alt yapısını, Ultegra ile kısa sürede oluşturun. İş hayatı dijitalleşmeye dönüşürken ve ticaret hayatı internetten gerçekleşirken, bu süreçte internet ekonomisinden daha fazla pay almak için geç kalmamak gerekiyor. Kısaca Tek bir kontrol panelinde B2B e-Ticaret yönetimi sayesinde; satış temsilcinizin mesaisi bitse de satış yapmaya devam edebileceğiniz, herhangi bir şehirde / ülkede bayiniz olmasa bile orada satış yapabileceğiniz bir kanala sahip olmaktasınız. Üstelik de B2B altyapısından; hem siparişlerinizi, hem ödemelerinizi alabilecek, hem toplu duyurular yapabilecek, hem de müşteri hesaplarınızı takip edebileceksiniz. Böylelikle, yatırımınızın geri dönüşünü çok daha hızlı almaya başlayabilirsiniz.

B2B e-Ticaret Sayesinde, 24 Saat Yaşayan Bir Satış Sistemi Kuruluyor!

Tüm ürünlerinizi ve hizmetlerinizi, internet ortamında sergilerken, farklı şehirlerden ve ülkelerden yeni alıcılara ulaştırabilirsiniz. Siparişleri telefon, faks ya da e-posta ile almak yerine, sistem üzerinden almanız mümkündür.
Üstelik aldığınız siparişler, otomatikman ERP sisteminize yansıtılarak, üretim emrine ya da stok hareketine dönüştürülebilir ve muhasebeleştirilebilir. Böylelikle, sipariş karşılama oranınız ve hızınız artacaktır. Hatalı sipariş girişleri azalacaktır. Müşterileriniz, sistem üzerinden detaylı ürün araması yapabilirler, ürünleri özellikleri ve fiyatları bazında karşılaştırabilirler ve sepet oluşturabilirler.
Ürünün ve hizmet satışı yapan firmalar, ödemelerini e-ortamda %100 güvenli bir şekilde tahsil de edebilmektedirler. Çözüm olarak, havale ve pos seçenekleri sunulmaktadır. Bu arada, alım tutarları, şirketinizle olan geçmişleri ve seçebileceğiniz farklı niteliklerine göre farklı müşterilerinizin, farklı fiyatları görmesini de sağlayabilirsiniz. Birden çok depodan mal çekilmesine elverişli sistem, ürün stok miktarlarına ve bölgesel yakınlıklarına göre otomatik depo seçimi yapabilmektedir.
Müşterilerinize ilişkin hesap bilgilerini, sistem üzerinden takip edebilirsiniz. Müşterilerinize, e-posta ya da kısa mesaj yoluyla toplu duyuru yapabilir ve kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Arızalı ürünlerin takiplerini de sistem üzerinden yönetebilirsiniz. B2B e-Ticaret kapsamında, size sunulan Teknik Servis modülü ile de satış sonrası hizmet ve bakım-onarım süreçlerinizi kolaylıkla takip etmektesiniz.
Müşterileriniz de sizi arayarak sormalarına gerek kalmaksızın, sistemde bekleyen siparişlerinin durumlarını sorgulayabilir, faturalarını görebilir ve arıza – iade gibi süreçlerle ilgili bilgilerini takip edebilmektedir. Yapılan tüm işlemlerin kayıt altına alınmasıyla da geçmişe dönük sorgulamalar yapabilir; böylece ürün, müşteri, bölge ya da farklı parametreler bazında raporlar elde edebilecektir. Farklı ülkelerden talep toplamak üzere, çoklu dil desteği bulunan B2B yazılım çözümlerini kullanmalısınız. B2B ticaretinizi bilgisayarların yanı sıra, cep telefonlarınızdan da yöneteceğiniz için zaman ve mekan bağımsız olarak işlerinizi anlık olarak takip edebilirsiniz.